Het interpellatiedebatdat donderdagavond in de raadszaal van het Alkmaarse stadhuis werd gehouden eindigde in een kansloze motie van wantrouwen. Coalitiepartij D66 die wel instemde met het houden van het debat steunde niet de motie die werd ingediend door PvdA, Leefbaar Alkmaar, GroenLinks, de SeniorenPartij, BAS en groep Keskin. De oppositiepartijen leken geen moment écht grip te krijgen op het debat.

Onderwerp was de gang van zaken rond de omstreden buurtcoach Nora Tigarti en een reis naar Marokko die wethouder van de Ven met haar naar Marokko maakte. Opvallend was dat de motie uiteindelijk in stelling werd gebracht tegen het voltallige college toen duidelijk werd dat Van de Ven altijd volledige openheid van zaken had gegeven naar het college over op eigen kosten gemaakte reis naar Marokko. Want "wethouder ben je 24 uur per dag" zo pleitte Van de Ven, "de reis kan dan wel privé zijn, maar is wel uit professionele interesse gemaakt".

Irritatie was er bij de VVD en OPA over de wijze waarop het debat werd gevoerd. Het herhaaldelijk bij naam noemen van de buurtcoach en de wethouders in plaats van het meer gebruikelijke noemen van de functie zorgde meerdere keren voor geïrriteerde reacties en wekte bij fractievoorzitters John van der Rhee (VVD) en Jan Hoekzema (OPA) de indruk dat er "op de man" werd gespeeld. Ook fractievoorzitter Falgun Binnendijk (CDA) maande tot voorzichtigheid en terughoudendheid bij het inzetten van de term 'integriteit'.

Van der Rhee vatte het tijdens een stemverklaring mooi samen: "Wanneer we het interpellatiedebat telkens op deze manier menen te moeten inzetten zou het instrument wel eens bot kunnen zijn wanneer we het echt nodig hebben".

Pin It
Bekeken: 3944x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/