De bewoners van het Emmakwartier zijn boos omdat er binnenkort in hun wijk vrijwel geen groenvoorzieningen meer zijn. Dat lieten ze weten tijdens de vergadering van de commissie Ruimte van dinsdagavond.

Eerder zijn al vijftig bomen in de wijk gekapt, en binnenkort verdwijnen er nog eens tien vanwege de geplande bouw van elf nieuwe woningen in de tweede fase van het bouwproject in het Emmakwartier. Volgens de bewoners is er dan bijna geen groen in de wijk meer over, wat ingaat tegen de belofte van de gemeente dat elke wijk en groenvoorziening zou moeten hebben.

Projectontwikkelaar Pro6-vertegenwoordiger Bas van der Laan wees de aanwezige buurtbewoners erop dat er wel degelijk voor groenvoorzieningen wordt gezorgd en dat er bovendien 44 openbare parkeerplaatsen in de wijk komen. De wijkbewoners lieten echter weten dat het al jaren moeilijk is om een parkeerplaats in de wijk te vinden en vinden de groenvoorzieningen minimaal.

De bewoners wisten de politiek uiteindelijk te overtuigen om nog geen verklaring van geen bedenkingen te verlenen. Die is nodig voor de bouw van de geplande nieuwe woningen aan de Van Everdingenstraat omdat het bestemmingsplan moet worden veranderd.

Wethouder Anjo van de Ven kreeg opdracht van de raad om opnieuw met projectontwikkelaar Studio Pro6 en vertegenwoordigers van de wijk om de tafel te gaan om te bespreken hoe er meer groen kan blijven en minder woningen kunnen worden gebouwd.

Pin It
Bekeken: 4333x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/