Gemeenten verwerken tegenwoordig steeds meer bijzondere persoonsgegevens, die goed beveiligd moeten worden. Dit vereist een juiste verwerking van de gegevens, goed beheer en bewaking van deze gegevens en een goede scholing van de mensen die deze gegevens verwerken, beheren en bewaken, aldus het CDA Alkmaar.

Op 19 april stelde het CDA al eens vragen aan het college over de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming bij de gemeente Alkmaar. Uit het antwoord bleek dat de gemeente Alkmaar nog een aantal zaken moest veranderen om volledig aan deze verordening te voldoen.

Naar aanleiding van recentere berichtgeving in diverse media over een groot datalek bij de gemeente Utrecht waarbij de persoonsgegevens van veel Utrechtse burgers op intranet kwamen te staan stelt het CDA nu opnieuw vragen aan het college van Alkmaar. De partij wil weten hoe ver het college inmiddels is met de eerder toegezegde inventarisatie van de consequenties van de veranderingen voor de gemeente. Ook vraagt het CDA of de gemeente een actieplan heeft voor als er een datalek wordt geconstateerd, en of er in Alkmaar wel eens een datalek heeft plaatsgevonden.

Pin It
Bekeken: 3385x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/