Alkmaar, 8 maart 2013. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de raad een voorstel te sturen over het vaststellen van de Drank en Horecaverordening Alkmaar. Daarin staat dat het voor detailhandel en supermarkten verboden is om tijdens Koninginnenacht en -dag 2013 om alcohol te verkopen. Dit in het kader van de openbare orde en veiligheid. Het is aan de gemeenteraad om een keuze te maken tussen twee gebieden waar het verbod gaat gelden: het centrumgebied inclusief Overstad en Spoorbuurt of het centrumgebied inclusief Spoorbuurt, maar dan exclusief Overstad. De gemeenteraad neemt hier op 4 april een besluit over.

Ook de laatste Koninginnedag moet een feest zijn voor iedereen. Het college probeert risico's terug te brengen tot aanvaardbare proporties, zodat leuke en goed georganiseerde evenementen tijdens de viering gewoon doorgang kunnen vinden. Evenementenorganisatoren mogen gebruik maken van buitentaps, maar in voorgaande jaren is het niet gelukt om ongewenste alcoholverkoop uit detailhandel tijdens dit evenement op vrijwillige basis te reguleren. Hoewel met deze verordening een verplichting wordt opgelegd, zullen de meeste retailers hier niet rechtstreeks door getroffen worden. Ook de burger die zijn voorraad thuis wil aanvullen, weet vooraf dat hij dat tijdens koninginnenacht en -dag in een bepaald gebied niet kan doen.

 

Pin It
Bekeken: 1399x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/