De Alkmaarse VVD maakt zich zorgen om het feit dat leden van de Turkse gemeenschap in Alkmaar zich in toenemende mate bedreigd voelen door andere leden van diezelfde gemeenschap. De VVD stelt: “Alkmaar is veilig voor iedereen, ongeacht geloof of politieke overtuiging. De VVD wil geen import van Turkse politieke problemen, maar de VVD ontvangt schokkende berichten dat dit wel plaatsvindt.”

Fractievoorzitter John van der Rhee schrijft in een brief met schriftelijke vragen aan het college dat de partij donderdag een kreet om hulp van een Turkse Nederlander ontving. Deze man is naar eigen zeggen Gülen-aanhanger en voelt zich niet meer veilig in de regio door de bedreigende berichten die hij en zijn vrouw ontvangen via social media, waaronder WhatsApp en Facebook. Het gaat om schokkende berichten, en ze lijken bovendien door prominente figuren uit de Turkse gemeenschap in Alkmaar lijken te zijn gestuurd.

De VVD vindt het onaanvaardbaar dat de binnenlandse problematiek van Turkije leidt tot onveiligheid in de Alkmaarse regio, ongeacht of dit Erdogan-, Gülen- of aanhangers van andere Turkse bevolkingsgroepen betreft. De partij schaart zich bovendien achter de stellingname die VVD-Tweede Kamerlid Han ten Broeke deed in een artikel van De Volkskrant van 21 juli: “Het lokale gezag in Nederland moet keihard optreden tegen intimidatie in de Turkse gemeenschap”.

De VVD vraagt het college van Alkmaar dan ook of het bereid is om hard op te treden tegen deze bedreigingen en intimidaties, ongeacht van welke groepering ze afkomstig zijn.

Pin It
Bekeken: 4858x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/