Alkmaar, 30 januari 2013. Het college is verheugd dat de gemeenteraad afgelopen donderdag unaniem ingestemd heeft met het nieuwe Inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Alkmaar. Met dit beleid geeft het college invulling aan hun ambitieuze doelstellingen zoals het professioneler en efficiënter inkopen, zichtbare verbeteringen van de kwaliteit van opdrachten en het realiseren van besparingen bij inkopen. Wethouders Victor Kloos (OPA) en Peter de Baat (VVD) zijn tevreden. Belangrijke doelstelling is om gemeentelijke opdrachten voor werken vaker uit te laten voeren door lokale en regionale ondernemers. Dit zal de lokale en regionale economie en werkgelegenheid bevorderen. En dat is een belangrijk winstpunt tijdens de economische crisis, die bijvoorbeeld ondernemingen in de bouw hard raakt.

Het beleid is bovendien al afgestemd op de nieuwe Aanbestedingswet, die naar verwachting 1 april in werking treedt, en bevat innovatieve onderdelen zoals een leveranciersdatabank en Social Return. Hiermee behoort Alkmaar tot de koplopers in Nederland.
Met de interactieve leveranciersdatabank kunnen lokale en regionale ondernemers zich kenbaar maken en profileren en door bij alle aanbestedingen Social Return toe te passen verwacht Alkmaar het aantal uitkeringsgerechtigden terug te dringen en jongeren aan het werk te helpen.

Daarnaast worden door middel van het beleid de gemeentelijke procedures versneld, de regeldruk verminderd, is maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt en gaat speciale aandacht uit naar innovatieve initiatieven en mogelijkheden die met name lokale en regionale ondernemers kunnen bieden. En 'last, but not least' worden door het centraliseren en verder professionaliseren van de inkoopfunctie ook substantiële inkoopbesparingen verwacht. 

Pin It
Bekeken: 1468x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/