Een maand geleden stelden Leefbaar Alkmaar, GroenLinks, SPA, PvdA en Groep Keskin een lijst van twaalf vragen aan het college, over de vermeende dienstreis van jongerenwerkster Nora Tigarti en wethouder Anjo van de Ven.

De chauffeur die mee was tijdens de reis had verteld dat de reis deels was betaald door de gemeente Alkmaar, zo schrijft het NHD. De oppositie wilde daarom van het college weten of het waar was dat jongerenwerkster Tigarti de reis had gemaakt en dat wethouder Van de Ven mee was geweest.

Ook vroegen de partijen wat het doel van de reis was, hoe lang de reis heeft geduurd, wie er behalve de jongerenwerkster en de wethouder nog meer mee zijn geweest, of de reis was betaald door de gemeente en zo ja, hoeveel dat had gekost en uit welk budget dat geld was gekomen. Verder wilden ze weten of er een cameraploeg mee was geweest, of er een film van was gemaakt en wanneer de première van die film dan is.

Het college heeft inmiddels kort en krachtig geantwoord, weet het NHD te melden: Nora Tigarti heeft geen werkreis naar Marokko gemaakt en wethouder Van de Ven heeft in het kader van haar werk in de wijk Overdie zelf een reis gemaakt die ze zelf heeft betaald. De overige vragen zijn afgedaan als ‘niet van toepassing.’

Pin It
Bekeken: 4298x
https://ee.itk.ac.id/data/