Nadat de Noordwest Ziekenhuisgroep maandagochtend bekendmaakte niet naar Heerhugowaard te verhuizen, stuurde de VVD-fractie enthousiast foto's met als onderschrift: "Naar MCA gesneld om vreugde over besluit te uiten!"

Fractievoorzitter John van der Rhee lichtte de foto toe: "Dit is na jaren wachten uiteindelijk toch goed nieuws voor Alkmaar en voor de regio. Het is altijd de inzet geweest van de VVD Alkmaar om te zorgen dat het ziekenhuis (dat een zelfstandige beslissing neemt) in Alkmaar kon blijven. Die inzet is nu beloond. Nu de beslissing is gevallen, kunnen we hopelijk zonder kinnesinne in de regio verder en eensgezind optrekken in het belang van al onze inwoners".

Op de sociale media wordt gepolariseerd gereageerd. Aan Alkmaarse zijde is men tevreden en blij dat het - geld kostende - getouwtrek voorbij is. Vanaf Heerhugowaardse zijde heerst wordt geklaagd over dat er niet aan de patiënt gedacht is, over de zwakke punten van het huidige ziekenhuis en het 'weggegooide geld' voor al het overleg en het bouwrijp maken van de  Waardse grond.

Pin It
Bekeken: 4663x
https://ee.itk.ac.id/data/