Alkmaar, 15 januari 2013. Staatsbosbeheer is begonnen met het kappen van het verbrande bos in de Schoorlse duinen. De zwartgeblakerde bomen maken plaats voor een open duinlandschap. De zaagwerkzaamheden, want kappen is eigenlijk niet het juiste woord, zullen ongeveer een maand gaan duren. De werkzaamheden zijn behoorlijk grootschalig, want ruim 50 hectare verbrand bos wordt opgeruimd. Daardoor komt er langs de bospaden komt  4000 m3 hout te liggen, ongeveer 100 grote vrachtwagens vol. Daarnaast wordt nog eens 4000 m3 tak en tophout versnipperd en moeten er 15.000 boomstronken uit het duinzand worden getrokken.

Van de dikste bomen worden planken gezaagd, van de overige bomen wordt onder andere spaanplaat gemaakt. De takken die dan nog overblijven worden versnipperd en een energiecentrale bij Lelystad verbrandt de snippers. Dat levert genoeg energie op om 3000 huishoudens een jaar lang van stroom te kunnen voorzien. Wanneer alles klaar is krijgt de zeewind meer invloed op het ontstane open duingebied en daar profiteren veel zeldzame planten- en diersoorten van.

Pin It
Bekeken: 1372x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/