Alkmaar, 12 januari 2013. Het oriëntatiejaar Jeugdzorg/Maatschappelijke Zorg is verkozen tot Opleiding van het jaar 2012 van het ROC Horizon College. Vernieuwend aan dit oriëntatiejaar is dat mbo-leerlingen door middel van zes projecten een goed beeld krijgen van het werken in de welzijnssector. De projecten zijn gericht op verschillende doelgroepen: jeugdzorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, kinderopvang, psychiatrie en specifieke doelgroepen. Aan elke doelgroep is een praktijkopdracht gekoppeld. Op deze manier maken leerlingen uitgebreid kennis met de praktijk en doen zij veel ervaring op. Na het oriëntatiejaar kan de leerling een gefundeerde keuze maken voor een uitstroomrichting die past bij zijn of haar interesse.

René van Schalkwijk, lid College van Bestuur van het Horizon College, maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari de winnaar bekend. In totaal waren vier mbo-opleidingen genomineerd voor de titel Opleiding van het jaar. De opleidingen Juridisch Medewerker, Onderwijsassistent, Zorghulp/AKA waren de overige genomineerden.

Deelnemers schrijven zich bij aanmelding in voor een opleiding, terwijl zij niet altijd een goed beeld hebben van het beroep waar de opleiding toe opleidt en van zichzelf. Tijdens het oriëntatiejaar wordt volgens de jury een goed beeld gegeven van het beroep waar de opleiding toe opleidt en leren deelnemers zichzelf ook beter kennen. Na het oriëntatiejaar kan de deelnemer een gefundeerde keuze maken voor het werkveld dat bij zijn of haar interesse, cognitief niveau en loopbaanperspectief past. Het Horizon College deelt elk jaar de prijs uit aan een team dat een opleiding vernieuwd heeft. De prijs werd voor de negende keer uitgereikt.

Het Horizon College heeft ook nog iets anders uitgereikt: de Horizon Grensverleggend Onderwijsprijs 2012 wordt dit keer toegekend aan de Stichting Schoolproject Ethiopië. Er wordt een geldbedrag van 2.500 euro gedoneerd aan deze stichting. Het Horizon College heeft ervoor gekozen geen kerstkaarten te versturen, en het geld dat hiermee wordt uitgespaard te doneren aan een goed doel. De Stichting Schoolproject Ethiopië geeft de allerarmste kinderen in dit land een kans op het volgen van onderwijs. Voor ongeveer 80 euro per jaar gaat een kind naar school en krijgt een schooluniform, leermiddelen en een warme maaltijd op school. Door (betere) scholing komt er meer kans op werk. Hierdoor krijgt de bevolking zelf de mogelijkheid tot betere levensomstandigheden te komen. 

Pin It
Bekeken: 1365x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/