Alkmaar, 12 januari 2012. Tijdens de donkere wintermaanden genieten van goede films en theater: Provadja kan men gerust een lichtpuntje in koude en kille tijden noemen. De inwoners van Alkmaar en omstreken mogen daarmee van geluk spreken, zeker in vergelijking met de personages uit Le Magasin des Suicides. Het enige lichtpunt in de naargeestige stad waarin ze wonen is de 'zelfmoordwinkel', dat de suïcidale personages in deze morbide animatiefilm allerlei middelen biedt om uit het leven te stappen. Maar dan wordt opeens een lachend kind geboren. Over pasgeboren kinderen gesproken: deze film is ook de keuze voor 'cinemum', het concept waarbij moeders met hun baby naar de film kunnen gaan.

Daarnaast draait voor de tweede week Caesar Must Die, de inspirerende documentaire over gevangenen die het beroemde stuk van Shakespeare opvoeren. Wie Cloud Atlas nog niet heeft gezien -de bijzonder gelaagde film naar de bestseller van David Mitchell- heeft deze week zijn laatste kans. Al bijna uitverkocht: Cinemarvelous. Eerst een heerlijk diner verzorgd door restaurant Vito, dan een film waarvan de titel nog even geheim blijft, en daarna muziek. Het moet voor een heerlijk compleet avondje zorgen. Provadja denkt ook aan de jeugd: Knoester en Berkelientje (5+) is een vrolijke familiefilm, waarin twee verliefde pratende takken het jongetje Junior helpen om de veroorzaker van een ongeluk te vinden.

In samenwerking met oecumenisch centrum De Zwaan presenteert Provadja maandelijks de film- en lezingenreeks Beginnelingen, over grote en kleine mensen die beginnen aan een nieuwe fase in hun leven. Deze week is dat Le Gamin au Vélo van de regisseurs Dardenne, over de jonge Cyril die zoekt naar zijn vader. In de theaterzaal is de beurt op zaterdag 19 januari aan de zeven afgestudeerden van Creatifs! Zij presenteren 'tapascabaret'; emotionele interactie, visuele stand-up, geëngageerde film, absurdistische scenes, liedjes die raken en een complete chaos op het podium aan stijlen, theaterdisciplines, persoonlijkheden en energie met maar één overeenkomst: ideeën-makers van de toekomst. Zeven talenten presenteren hun repertoire tijdens de theatertour. Ten grondslag van dit repertoire ligt de methode: idee-denken: iets vertellen zonder het te vertellen.

Film 'Le Magasin des Suicides'

F Le Magasin Des Suicides 03 720x406

 

Pin It
Bekeken: 1773x
https://ee.itk.ac.id/data/