Alkmaar, 11 januari 2013. De Achterdam was in 1994 'de trots van Alkmaar' en een voorbeeld voor andere steden in Nederland om de prostitutie te concentreren tot een fraai gebied. In Alkmaar dreigt het inmiddels een aftandse en verpauperde straat te worden. Sinds het besluit om het aantal ramen te verminderen is het zo dat de prostitutie zich vrijwel geheel in het middengedeelte van de straat gelokaliseerd heeft. In de rest van de straat zijn de gordijnen gesloten en dat blijkt ruimte voor verloedering te bieden. Voor de VVD is hierdoor de veiligheid en de leefbaarheid van de Achterdam in het geding. De partij wil van het college weten of het hiertegen actie gaat ondernemen en wil graag een termijn zien voor antwoorden en eventuele acties.

De VVD was in februari 2012 reeds van mening dat de Achterdam achteruit ging, en had destijds, samen met de SP, het initiatief genomen en een motie ingediend om er detailhandel mogelijk te maken. Deze motie is toen raadsbreed aangenomen. De fractie is van mening dat de staat van de Achterdam steeds slechter zal worden, zeker nu het bestemmingsplan door de Raad van State vrijwel ongewijzigd is overgenomen. 

Pin It
Bekeken: 1514x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/