Alkmaar, 11 januari 2013. Op zaterdag 26 januari gaat in buurthuis Alkmaar West het eerste Repair Café van Alkmaar van start. Van 13.00 uur tot 15.00 uur kunnen bezoekers kapotte voorwerpen met medewerking van deskundige reparateurs gratis repareren. Het initiatief is aanvankelijk elders in het land in het leven geroepen, omdat mensen veel voorwerpen gewoon weggooien en vervolgens iets nieuws kopen. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Iets repareren hebben velen blijkbaar geen tijd meer voor of geen zin meer in, of men weet niet meer hoe dat te doen. Het Repair Café brengt daar verandering in.

De aanwezige reparateurs gaan waardevolle praktische kennis weer overdragen. Kapotte spullen worden weer bruikbaar en gaan niet met de vuilnisauto mee. In het Repair Café leren de mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café laat zien dat repareren leuk is en vaak makkelijker dan we denken. Op zaterdag 26 januari kunnen bewoners naar het buurthuis aan de Mesdaglaan 198 komen, waar gereedschap en materialen aanwezig zijn om allerlei reparaties uit te voeren. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister en een fietsenmaker. De bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan hiermee met de reparateur aan de slag.

Entree voor het Repair Café is gratis. Wel moeten eventuele nieuwe onderdelen betaald worden. Het Repair Café Alkmaar is een initiatief van bewoners uit Alkmaar West, ondersteund door welzijnsorganisatie Kern8 en de Stichting Repair Café. Nadere informatie kunt is hier te vinden.

 

Pin It
Bekeken: 1755x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/