Alkmaar, 10 januari 2013. Het was een zeer gelijkopgaande strijd in de Promotieklasse tussen Alvoco Heren 1 en VCC '92 uit Wormer. Het kwartje kon gedurende de hele wedstrijd twee kanten opvallen maar het waren tenslotte de heren uit Wormer die in de laatste set het geluk aan hun zijde hadden en Alvoco slechts met twee punten achter lieten: 2-3. Het lukte het eerste damesteam van Alvoco de wedstrijd tegen het 'jonge' MOVE uit Edam naar de hand te zetten. Het leek net of de korte 'winterstop' de dames in slaap hadden gesust. Het Alkmaarse team kreeg geen grip op de wedstrijd en verloor met de onthutsende cijfers 0-4. Gezien de opstelling en de slagkracht van MOVE had er ook geen punt ingezeten. Debutante Janne Voorend (B-meisje) deed het zeker niet onverdienstelijk maar de rest van het team kon het niveau van Move niet bijbenen.

De Alvoco mannen hadden een moeilijke start (7 - 10) maar bleven geloven in hun kansen. Het werd een spannende, gelijk opgaande strijd in slagkracht en tactiek. Binnen een paar slagenwisselingen kwam Alvoco weer bijna naast VCC '92 (11-12). Zelfs tot het eind toe blijft het spannend maar Alvoco verloor toch de grip: 20 - 25. In de tweede set was Alvoco goed bij de les, maar maakt niet echt het verschil ondanks de mokerslagen van buitenspeler Gerbrands (16-15). Het was coach Kloukas die de verdediging in goede banen leidt door soms onmogelijk harde ballen van de grond te houden. Op 'mid' mocht Eggerding ook zijn punten maken. Op 19-19 werd hij echter vervangen door Bosch (oud heren 1). VCC '92 zat er blokkend goed bij, doorkomen was lastig. Het was stuivertje wisselen maar Alvoco bleef rustig en trok aan het langste eind: 27 - 25.

Door hard werken liep Alvoco in het derde bedrijf beetje bij beetje uit. Een time-out van de bezoekers mocht hen niet meer baten: 25 - 20.  VCC '92 liet niet af waardoor Alvoco een voorsprong in de vierde set omgebogen zag worden (18-20). Via het blok maakte Brakenhoff er 19-20 van maar dat was niet genoeg. Alvoco liet het daarna lopen en maakte te veel foutjes: 21 - 25. De vijfde set leek geen vuiltje in de lucht voor Alvoco, tot het na een wissel slordig ging spelen. VCC'92 bleef rustig en wist ook de laatste bal in te slaan: 12 - 15. Hiermee liet Alvoco een kans liggen om de zesde positie wat te versterken. Op 18 januari zal Heren 1 tegen hekkensluiter VVW uitkomen.

Dames 1 kon in de eerste set tegen MOVE uit Edam goed meekomen (6-6). Daarna stokte het, de verdediging gaat te veel in de fout om aanvallen goed te kunnen opbouwen. Alvoco bleef nog wel in het spoor maar toen de eindsprint moest worden ingezet gaf Alvoco niet thuis: 17 - 25. Ook in de tweede set was Alvoco vrij machteloos en het streed meer tegen zichzelf dan de tegenstanders. Het scorend vermogen van Move was groter dan bij Alvoco, dat kansloos de set aan Move moest laten: 15 - 25. In de derde set was Alvoco wat oplettender totaan 12-12, maar het was toch weer MOVE dat het spel dicteerde: 17 - 25. In de vierde set begon Alvoco goed kwam op voorsprong (7-5), maar Edam counterde (10-11). Het vertrouwen leek bij de Alkmaarse dames toen volledig weg te zijn, waardoor MOVE ook de laatste set gemakkelijke won: 15-25.

Bekeken: 1079x