Alkmaar, 10 januari 2013. Wethouder Anjo van de Ven van Monumentenzorg (OPA) schroeft op vrijdag 11 januari het eerste schildje op het beeldbepalend pand aan de Kennemerstraatweg 76. Hiermee wordt de raadsmotie van de CDA-fractie van juli 2012 uitgevoerd om de beeldbepalende panden een herkenningsteken te geven. Het eerste exemplaar komt op de deurpost van de woning van CDA-raadslid mevrouw Van den Brakel Visser, de initiatiefneemster van de motie. Wethouder Anjo van de Ven: "Alkmaar heeft een rijke historie, daarvan getuigen tal van panden in de beschermde binnenstad maar ook daarbuiten. Als wethouder monumentenzorg ben ik trots op het Alkmaarse erfgoed en draag ik dat graag uit. Daarom ben ik voorstander van het initiatief om beschermd erfgoed met gevelschildjes te onderscheiden. Het maakt zichtbaar waar we als bestuur zuinig op zijn."

Alkmaar is een cultuurhistorische stad en telt maar liefst 4000 beeldbepalende panden. Het zijn merendeels straatwanden met woningen in de wijken rondom de singels. In de binnenstad zijn het voornamelijk grachten- en winkelpanden en in het buitengebied vrijstaande huizen. Al enige jaren staan er in de binnenstad zo'n 1000 beeldbepalende panden en sinds het voorjaar van 2012 zijn daar in het gebied buiten de singels circa 3000 bijgekomen. Om ze naast de rijks- en gemeentelijke monumenten te profileren als cultureel erfgoed, is een groen-wit gevelschildje ontworpen.

Bezitters en/of bewoners van de beeldbepalende panden ontvangen binnenkort een brief waarmee zij dit schildje kunnen tegen betaling van € 5 kunnen afhalen in de winkel van het Stedelijk Museum Alkmaar van dinsdag tot en met zondag van 10-17.00 uur. De beeldbepalende panden zijn opgenomen in het monumentenregister, hier te raadplegen. 

Pin It
Bekeken: 2316x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/