Alkmaar, 27 december 2012. Alkmaar leek het jaar bestuurstechnisch gezien vleugellam uit te moeten luiden. De door de oppositie zo vaak verfoeide 19-18 meerderheid ging bij het vertrek van Bart van Groen bij OPA  in rook op. Vlak daarop besloot Bryan Schouten van Trots naar de VVD over te stappen en gooide Trots fractievoorzitter Dominique Dubois de handoek in de ring en werd met open armen ontvangen door OPA. Daarmee had OPA weer zeven zetels in het college, had de VVD alvast reserve om het aanstaande vertrek van fractievoorzitter Rudmer Heerema naar de landelijk politiek op te vangen en was er nog maar één hobbel te nemen: een wethouderspositie voor D66.

Trots wethouder Martin Hagen voelde de bui al hangen en verklaarde na het verdampen van de fractie van Trots vrijwillig afstand te willen doen van zijn positie. Daarmee was ook de laatste hindernis weggenomen en komt het college steviger in het zadel te zitten dan ooit. Maar wel met een vernieuwd coalitie-accoord dat niet langer rept over een Bestevaerbrug, dat een ongedeeld en onafhankelijk Provadja vermeld tesamen met een miljoen euro extra voor Cultuur en waarin verhoogde parkeertarieven voor parkeren op straat staan vermeld. Niet verrassend wordt Elly Konijn de nieuwe wethouder met onder andere Regionale samenwerking en Stedelijke vernieuwing in de portefeuille.

Pin It
Bekeken: 1935x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/