Alkmaar, 27 december 2012. De coalitieonderhandelingen in de gemeente Alkmaar zijn afgerond. Donderdagmiddag is de nieuwe coalitie tijdens een persbijeenkomst gepresenteerd, en ook het coalitieakkoord "Een nieuwe lente, een nieuw geluid!" Formateur Gert-Jan Nijpels maakte afgelopen weekeinde bekend dat OPA, VVD, CDA, SP en D66 overeenstemming hebben bereikt over de vorming van een coalitie. Elly Konijn wordt op 10 januari tijdens een extra raadsvergadering aan de gemeenteraad voorgedragen voor benoeming tot wethouder. Door de nieuwe samenstelling heeft de coalitie in Alkmaar straks een ruime meerderheid in de gemeenteraad van 22 zetels op het totaal van 37 zetels.

Eerder stapte Bart van Groen uit de raadsfractie van OPA om als eenmansfractie verder te gaan. Hierdoor was de stemverhouding in de raad veranderd. Burgemeester Nijpels van Opmeer is daarna als verkenner en later als formateur aan de slag gegaan om te zoeken naar een nieuwe coalitie. Wethouder Martin Hagen (Trots) maakt na de benoeming van Elly Konijn niet langer deel uit van het college. Op de raadvergadering van 10 januari staat tevens het raadsvoorstel 'realisatie De Doorbraak' op de agenda. Het coalitieakkoord, met daarin de portefeuilleverdeling, kunt u vinden op de website van de gemeente Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1901x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/