Alkmaar, 21 december 2012. De komende maanden zullen er diverse activiteiten plaatsvinden bij de drie filialen van Bibliotheek Kennemerwaard. In januari organiseert de locatie Alkmaar De Mare een aantal computercursussen. Deze cursussen worden georganiseerd in het Digitaal Trapveld. In de bibliotheek van Alkmaar Centrum geeft Wilke Janssen een lezing over de schilder Pieter Bruegel de Oude. Op dinsdag 15 januari wordt in de serie boekverfilmingen de film 'Shadow dancer' van regisseur James Marsh getoond. Boekverfilmingen is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en Provadja Film & Theater. Elke maand wordt er in Provadja een film vertoond, waaraan een boek ten grondslag ligt.

'Shadow Dancer' gaat over een jonge Noord-Ierse moeder, die wordt gedwongen te kiezen tussen haar IRA-steunende familie en de Britse geheime dienst die haar probeert te rekruteren. Wanneer ze in Londen wordt gearresteerd, geven de autoriteiten haar een ultimatum: als ze niet meewerkt, wordt haar jonge zoon van haar afgenomen. Een briljante thriller van de Oscarwinnende regisseur James Marsh.

Pieter Brueghel de Oude (1520-1569) is een schilder van grootse taferelen en een meester van het miniatuur. Tijdens de lezing vertoont Wilke Janssen twee van haar programma's waarin beelden van Pieter Bruegel de Oude, regels uit een gedicht, mét muziekfragmenten een nieuwe intense eenheid vormen. De schilderijen "De thuiskomst van de jagers", en "De val van Icarus" vormen daarbij het uitgangspunt. Leden en cursisten van de Volksuniversiteit Alkmaar krijgen korting.

In januari organiseert locatie De Mare een aantal computercursussen. Deze worden georganiseerd in het Digitaal Trapveld. Tiny Laan verzorgt op dinsdag 8 en 15 januari een starterscursus basis met Word 2007. In twee lessen leren cursisten de basisvaardigheden van het programma. Het is niet nodig dat men om kan gaan met muis, toetsenbord en USB stick.  Bert de Groodt verzorgt op vrijdag 11 en 18 januari een starterscursus digitale fotobewerking. Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is het wel nodig om te kunnen gaan met muis, toetsenbord en USB stick. Tiny Laan verzorgt op dinsdag 29 januari, 5, 12 en 26 februari de vierdelige beginnerscursus creatief met Word 2007. Deelnemers leren onder meer hoe (wens)kaarten te maken en te werken met sierletters, afbeeldingen en kleuren. Het is handig om basiskennis van Word 2007 te hebben. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de de afzonderlijke Klantenservices van Bibliotheek Kennemerwaard.


Pin It
Bekeken: 1231x
https://ee.itk.ac.id/data/