Alkmaar, 19 december 2012. Donderdagmiddag is de eerste van vier nieuwe straatcontainers voor zwerfafval geplaatst. Dat gebeurde in de Langestraat. De containers hebben een ingebouwd persmechanisme waardoor de capaciteit tien tot vijftien keer groter is dan die van de traditionele prullenbakken. Wethouder duurzaamheid en afvalinzameling Jan Nagengast nam samen met OPA fractievoorzitter Ben Bijl de container in gebruik. Bijl lanceerde het idee voor de nieuwe straatcontainers in de commissie.

De nieuwe containers hebben een ingebouwd persmechanisme, dat in werking treedt wanneer het zwerfafval een bepaald volume heeft bereikt. Met behulp van een zonnepaneel wordt stroom opgewekt en opgeslagen in een accu, die de pers van stroom voorziet. In totaal is de capaciteit van de containers zo'n vijftien keer groter dan traditionele containers van 50 liter. Dit betekent dat de containers bijna niet meer overvol kunnen raken en dus dat de containers veel minder vaak geleegd hoeven te worden. Daarnaast kan door Stadswerk op afstand uitgelezen worden hoe vol de container is.


Voorlopig worden de containers op vier strategische plaatsen in Alkmaar geplaatst, waar het aanbod van zwerfafval groot is. Het gaat om de Laat (ter hoogte van de McDonalds), Langestraat (hoek van de Mient), Langestraat (nabij Hema) en het Hofplein (hoek Magdalenenstraat). De komende periode wordt bekeken of de containers aan de verwachtingen voldoen. Wanneer dit het geval is, volgen mogelijk meer plekken in de stad.

De Alkmaarsew politiek wil graag een schone(re) binnenstad en een structurele oplossing voor het zwerfvuil, kapot getrokken vuilniszakken, klein afval, glas en de meeuwenoverlast. Ondergrondse containers en de nieuwe straatcontainers met persmechanisme zijn hier uitermate geschikt voor. Vuilniszakken verdwijnen uit het straatbeeld en de straatcontainers hebben een hogere capaciteit, zodat ze minder snel vol raken. Ook zijn de nieuwe straatcontainers voorzien van een afsluitsysteem, zodat meeuwen er niet bij kunnen komen.

 

Pin It
Bekeken: 2565x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/