Alkmaar, 19 november 2012. Het idee van het eerste BrugTheaterFestival is overgenomen van het Utrechts Theaterfestival. Amateurgroepen spelen meestal alleen voor eigen familie en vrienden, terwijl ze vaak heel mooie dingen doen. Het Alkmaarse 'Siberische Bruiloft Producties' wilde hier voor Alkmaar iets mee doen en organiseerde in samenwerking het Alkmaars Eenakterfestival en een tiental kroegen rond de Plattestenenbrug een reeks voorstellingen van rond de twintig minuten. Er waren elf voorstellingen te aanschouwen. Er was veel belangstelling, wat motiveerde om er een jaarlijks gebeuren van te maken.

Het was niet altijd eenvoudig een plek te vinden als je kort van tevoren aankwam, ondanks dat er tegelijkertijd optredens werden verzorgd in de verschillende kroegen. De drukte leverde wellicht het beste stuk op in De Stapper. Om iedereen zicht te bieden, werd het stuk 'Last Tango in Alkmaar' door de hele kroeg opgevoerd. Van de andere losse voorstellingen viel 'Moei' op van Poolse Vis. Het is een solo gespeeld door Eveline Agema uit Hoorn, waarin zij op hilarische wijze toont hoe moeilijk ze het heeft met het krijgen van een nichtje via haar tweelingzus. Lisa Stam, begeleid op piano door Wim Vlaar, zong elders over haar twijfels om te gaan trouwen. Een tweetal producties waren een introductie van een groter stuk. Theatergroep Eenhoorn presenteerde twee scènes van 'Familieberichten' en het door de productieklas van Arteance opgevoerde 'Homo Baardiëns' was ook onderdeel van een groter geheel. 

Pin It
Bekeken: 1430x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/