De voormalige gevangenis Schutterwei is verkocht. Het Alkmaarse college heeft groen licht gegeven aan GTP VastgoedOntwikkkeling BV uit Heiloo, dat het complex aan de Prins Bernardlaan 10-21 wil ombouwen naar een drie of vier sterren hotel inclusief restaurant, café, congresruimte en fitnessruimte.

Schutterswei is in 1884 door het Rijk gebouwd als gevangenis. Destijds heeft de gemeente Alkmaar de grond afgestaan, onder de voorwaarde dat bij het vervallen van de functie de locatie wordt teruggeleverd. Dit is recentelijk gebeurd, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe ontwikkelingen.

Verantwoordelijk wethouder Anjo van de Ven: “Schutterswei behoort tot een van de beeldbepalende gebouwen van Alkmaar. Het pand uit 1884 is onderdeel van het architectonische DNA van onze stad. Het feit dat dit prachtige pand in de toekomst dienst gaat doen als hotel past helemaal bij het gebouw en haar omgeving.”

Naar verwachting zal Schutterwei in december 2016 worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Pin It
Bekeken: 15941x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/