Alkmaar 12 november 2012. Afgelopen weekend vond het NK afstanden plaats in schaatstempel Thialf. Koen Verweij kwam hierbij uit op de 5000 en de 1500 meter. Op de eerste afstand wilde het vrijdag niet lukken en dat was achteraf aan hem te merken. Gretig als hij is, wilde de Koedijker revanche op zaterdag en laten zien dat de 1500 meter zonder enige twijfel hem toebehoorde. Zijn gedrevenheid is uiteindelijk juist hetgene dat hem de titel kostte.

Verweij reed een prima race en lag ruim op kop, voor hij de bocht inging richting het fatale moment. Hij had gemerkt dat zijn directe tegenstander Pim Schipper aan het verslappen was en ingeschat dat hij voldoende snelheid had om voorlangs te kruisen. Maar toen het moment daar was, bleek dit niet zo te zijn. Het gevolg was dat hij Schipper volledig uit zijn ritme haalde. De gedupeerde ploeggenoot van Verweij vond het 'zwaar klote' en zei dat hij op slag kansloos was. Hij eindigde als zesde, op 0.06s van een wereldbekerticket. Verweij wist onderweg al dat de titel verloren was, maar reed evengoed vol door en finishte in 1.45,79 min. Daarmee was hij een seconde sneller dan Kjeld Nuis, die na de onvermijdelijke diskwalificatie de titel mocht accepteren.

Na de finish was de schaatshal even te klein voor Verweij's boosheid en frustratie. Later volgde de berusting en de acceptatie dat hij wellicht geen wereldcups zou gaan rijden. Hij en zijn coach Van Veen bleven wel hopen op clementie, gezien de getoonde overmacht. De technische commissie langebaanschaatsen van de KNSB streek hiervoor inderdaad de hand over het hart. Rhian Ket en Thomas Krol moeten nu maar afwachten wat er gebeurt. Was Verweij buitengesloten geweest, zouden zij beiden een toewijzing hebben ontvangen. Omdat de twee schaatsers exact dezelfde tijd reden (1.47,76 min) volgt het besluit over wie gaat pas later deze week.

Koen Verweij kijkt uit naar de wereldbekers. Met deze tijd kan hij bovenin goed meekomen, en hij heeft het gevoel hij 'zijn niveau nog wel iets kan opkrikken. Pim Schipper kon overigens op zondag opgelucht ademhalen. Op de 1000 meter wist hij een vierde plek te veroveren, waardoor toch in het internationale circuit mag rijden, al had hij toch graag beide afstanden tot zijn beschikking willen hebben.

Pin It
Bekeken: 1197x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/