Haarlem, 12 november 2012. Anderhalf jaar heeft het geduurd. Met de operatie Schoon Schip moest het bestuur van de provincie Noord-Holland doorgelicht worden, om te kijken of het zijn politieke functie misbruikte om gunsten te vangen uit de bouwsector. De conclusie van de onderzoekscommissie is dat er geen grote misstanden waren, maar wel wat kleinere. Er werd onderzoek gedaan aan de hand van 122 meldingen van wantoestanden. Van de 76 die serieus onder de loep genomen werden, waren er maar liefst 60 meldingen met daarin de naam Ton Hooijmaijers, een oud-gedeputeerde.

Vandaag wordt over de resultaten gedebatteerd. Daarin zal de oppositie in de Provinciale Staten nader onderzoek nastreven. Bepaalde bouwprojecten lopen nog altijd, zoals bij de Westfriesiaweg, die het gebied tussen Alkmaar en Enkhuizen beter met elkaar moet verbinden. De oppositiepartijen vinden dat het onderzoek niet breed genoeg is gedaan door de hoogleraren van de onderzoekscommissie. Daarnaast loopt er nog een rechtszaak tegen de Hooijmaijers, waarbij meer boven water kan komen. Men wil ook oud-gedeputeerde Henry Meijdam nader onder de loep hebben, met betrekking tot een ander project in West-Friesland. Nadien was hij daarbij betrokken als commissaris van een ontwikkelingsmaatschappij. De oppositie wil dan ook dat gedeputeerden een bepaalde periode niet in aanraking mogen komen met projecten waar zij bij betrokken waren om belangenverstrengeling zo goed mogelijk uit te sluiten.

Pin It
Bekeken: 1314x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/