Alkmaar, 12 november 2012. In het Stedelijk Museum werd gisteren een middag georganiseerd waarop iedereen zijn moderne schilderskunst op waarde kon laten schatten. Mochten er mensen naartoe gekomen zijn die stilletjes hoopten dat zij een grote schat in bezit hadden, dan werden zij teleurgesteld. Toch was het een leuke middag, want ookal werd niemand op slag rijk, ze gingen wel naar huis met een boeiend verhaal van kunsthistorica Lies Netel. Daarnaast benadrukte ze dat materiële waarde maar een onderdeel is van de totale waarde. Ze nam de tijd voor een 'topografisch lonkschilderij' uit 1940. Een onbekende schilder had de Amsterdamse Nieuwmarkt op een doek van goede kwaliteit vastgelegd, en dat was bijzonder in die tijd.

De Haarlemse taxateur Raymond Hensgens kon veel van wat hij in handen kreeg niet thuisbrengen of op waarde schatten, maar er sprongen weldegelijk een aantal werken in het oog. Het topstuk van de dag was er een bostafereel van Germ de Jong uit de jaren '30 met een waarde van zo'n 1500 euro. Verder passeerde een inkttekening van Jaap Min de revue, dat Hensgens inschatte op 1200 euro.

Pin It
Bekeken: 1325x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/