Alkmaar, 10 november 2012. Met de 12e plaats in de eredivisie op zak, verplaatste het team onder leiding van Gertjan Verbeek zich naar de politieke hoofdstad van Nederland, Den Haag, om daar te gaan strijden voor de volgende drie punten tegen het plaatselijke ADO. Bij winst van AZ staan beide teams naast elkaar met 15 punten. AZ zou met vijf doelpunten verschil moeten winnen om ook boven ADO in de ranglijst te komen. Het Alkmaarse team kende één opvallende aanpassing. Erik Falkenburg nam de plaats in van de zieke Adam Maher.
AZ begon extreem aanvallend aan de partij. Binnen enkele minuten waren er al enkele schoten op het doel van Robert Zwinkels afgevuurd, maar geen één trof doel. Na deze kortstondige druk wist ADO beter in de wedstrijd te komen om de balans weer terug te brengen. In de 21e minuut had Beerens een kans tijdens een rommelige periode voor het doel van ADO, maar de keeper was er goed bij. Deze kans werd gevolgd door een counter van ADO die gestopt werd voor de 16-meterlijn van AZ. Uit de counter die daarop volgende kon Erik Falkenburg zijn derde doelpunt van het seizoen maken. In de 22e minuut stond AZ voor met 0-1. Niet lang na de aftrap wist Roy Beerens weer uit te breken, maar dit ging blijkbaar te snel voor de andere AZ-spelers, omdat de voorzet van Beerens eindigde in groep van alleen maar ADO-spelers. De gelijkmaker kwam in de 34e minuut, nadat Ettiënne Reijnen een bal te kort naar de keeper van AZ, Esteban, schoot. Charlton Vicento bleek tussen beiden te staan en schoot de bal langs de onfortuinlijke keeper het net in. 1-1. De gelijkmaker zorgde ervoor dat ADO zich meer aanvallend liet zien. De bal bleef, hierdoor, voornamelijk aan de kant van AZ. De eerste helft werd rustig uitgespeeld en werd afgefloten bij de stand 1-1.
De tweede helft begon meteen met een strafschop voor ADO. Nick Viergever besprong Rydell Poepon in het zestien meter gebied. De penalty werd benut door Danny Holla. 2-1. Az moest op zoek naar de gelijkmaker. Langzaam maar zeker kwam het team uit Alkmaar weer terug in de wedstrijd, maar tot doelpunten leidde dit niet. In de 64e minuut wist Jozy Altidore zijn verdediger te passeren. Daarna liet hij de bal de keeper passeren.2-2. In de 66e minuut was ADO dicht bij een derde doelpunt, maar Esteban wist de bal miraculeus uit het net te houden. De balans was vanaf dit moment, naast de score, ook te vinden op het veld. De wedstrijd werd grimmiger wat in de 78e minuut leidde tot een kort opstootje. Het laatste kwartier staat bij ADO bekend als Haags Kwartiertje. Menigmaal weet het team uit Den Haag de wedstrijd te keren in de laatste vijfiten minuten. Vandaag zag AZ zich ook genoodzaakt om de wedstrijd binnen te halen, waardoor de bal heen en weer ging en kansen aan beide kanten werden gecreeerd. Echter de eindstand bleef 2-2.
Door dit gelijkspel zakt AZ naar de dertiende plaats in de eredivisie, maar er moeten nog een paar wedstrijden gespeeld worden. Op 17 november speelt AZ de volgende wedstrijd in en tegen Groningen.

Bekeken: 1215x