Oud-raadslid Henk Adriaanse is parttime ambtelijk bestuursadviseur van OPA-wethouder en coalitieleider Victor Kloos geworden. Hij is voorlopig aangesteld voor voor acht uur per week, gedurende zes maanden. Tijdens zijn raadsperiode beschikte Adriaanse vaak over grote dossierkennis en wist hij debatten diep inhoudelijk te voeren. Maar dat deed hij voor het CDA, waar hij nog steeds actief voor is.

Volgens CDA-fractievoorzitter Falgun Binnendijk is er goede communicatie over geweest. Adriaanse zal, zo is afgesproken, daarom minder aanwezig kunnen zijn bij interne CDA-besprekingen. Toch wringt het, vinden partijen uit zowel coalitie als oppositie. D66-fractievoorzitter Peter van Diepen noemt de stap tegenover het NHD ‘opmerkelijk en bijzonder’, en PvdA-fractievoorzitter Paul Verbruggen laat de krant weten zich af te vragen ‘waar Adriaanses loyaliteit dan ligt’. Adriaanse zelf ziet het probleem niet: hij houdt zich als bestuursadviseur van Kloos uitsluitend bezig met economische zaken, omdat hij daar goed in is, en niet met partijspecifieke CDA- of OPA-zaken. 

Adriaanse staat ook bovenaan de lijst van reserveraadsleden voor het CDA en dat betekent dat als er een CDA-raadslid zou stoppen, Adriaanse weer CDA-raadslid kan worden. Ook over dat scenario heeft Adriaanse een duidelijke uitspraak gedaan: mocht dat gebeuren zal hij kiezen voor zijn baan als bestuursadviseur van Kloos, omdat hij nu een afspraak met Kloos heeft. (foto: Facebook, eerder dit jaar genomen)

Pin It
Bekeken: 4942x
https://ee.itk.ac.id/data/