Alkmaar, 10 november 2012. Op 15 november organiseert bewonersgroep Park de Oude Kwekerij een informatieavond in de aula van de OBS Nicolaas Beets. Bewoners en belangstellenden kunnen die avond meer horen over de ontwikkelingen rond Park de Oude Kwekerij. Bewoners van de wijken Bergermeer, Bergerhof en Blaeustraatkwartier en de gemeente Alkmaar werken al enige tijd samen aan het ontwerp en realisatieplan van het Park de Oude Kwekerij op de locatie van de voormalige Stadskwekerij. Dankzij de fantastische ondersteuning door vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Heidemij (KNHM) is er inmiddels een concept plan van aanpak voor de komende periode. Er worden nu vrijwilligers gezocht om de plannen voor het park uit te voeren.

Tijdens de informatieavond wordt de laatste stand van zaken gegeven en krijgen de bewoners en belangstellenden de mogelijkheid mee te denken over de gewenste sfeer van de gekozen thema's. Die thema's zijn: (Ruig) spelen, Educatieve & Eetbare Tuin, Sport & Spel, Amfitheater, Bomenbank en Natuur (spelen). De bewoners gaan zich bestuurlijk organiseren in een vereniging. Zo geven zij gezamenlijk met bewoners(organisaties) en andere partners verder vorm aan het toekomstige park en daarna ook aan het onderhoud ervan.

Bart-Jan Freriks, namens de bewonersgroep: 'We naderen nu het moment dat we actief aan de slag moeten gaan in het park en met het vinden van vrijwilligers. Om onze ideeën uit te voeren zoeken wij meer bewoners die mee willen helpen de plannen voor een bepaald thema te maken en tot uitvoer te brengen.´Ook zijn wij op zoek naar sponsors: personen, bedrijven of instellingen die financieel of in natura willen bijdragen aan dit park´, aldus Freriks. ´Denk daarbij aan bijvoorbeeld bomen, struiken, materialen, speeltoestellen of picknickplaatsen. Alle hulp is welkom! Liefhebbers kunnen zich Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden.

De informatieavond start om 19.30 uur met een openingswoord van groenwethouder Anjo van de Ven (OPA). De avond eindigt rond 21.30 uur. Het exacte programma is te vinden op de website van het project. De informatieavond vindt plaats in de aula van OBS Nicolaas Beets, Beethovensingel 17 in Alkmaar.

Het ontwerp voor Park de Oude Kwekerij (bron: gemeente Alkmaar)

park oude_kwekerij

Pin It
Bekeken: 1451x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/