Alkmaar, 9 november 2012. Een deel van de middengeleiders van de Frieseweg zijn de afgelopen tijd los komen te liggen. Na een periode van onderzoek en overleg met het actiecomité Frieseweg is besloten om de overrijdbare strook te verwijderen en te vervangen voor een nieuwe van asfalt. Opnieuw vastleggen van de bandtegels bleek niet goed mogelijk. Deze nieuwe strook krijgt ongeveer dezelfde hoogte als de huidige, en wordt voorzien van een 'streetprint', een afremmend relief. Het comité koos voor een halfsteens verband, haaks op de rijrichting. Het herstel vindt plaats van maandag 12 november tot en met vrijdag 16 november en daarvoor wordt de gehele Frieseweg afgesloten voor doorgaand verkeer. 

De werkzaamheden volgende week starten elke dag om 07:00 uur 's ochtends en eindigen rond 18:00 uur. Woensdag moeten de huidige strook verwijderd zijn om te beginnen met asfalteren. Op vrijdag 16 november om 18:00 uur 's middags wordt de weg weer vrijgegeven voor verkeer. Voor het autoverkeer geldt een omleidingsroute die staat aangegeven op gele borden. Deze route loopt via Overstad, zowel voor verkeer uit noordelijke als uit zuidelijke richting. Voetgangers en (brom)fietsers worden zoveel mogelijk direct langs het werk geleid.

Voor het openbaar vervoer geldt een omleiding: de buslijnen 3 en 4 worden tijdens het gehele werk omgeleid via Overstad. De gemeente Alkmaar doet er alles aan om overlast te beperken. Meer informatie over de omleiding is te vinden op de website van Connexxion en op de website van de gemeente onder het kopje 'Werk in uitvoering'.

Pin It
Bekeken: 1598x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/