Hilversum, 9 november 2012. Donderdag is de NS gestart met een nieuwe dienst. In 23 middelgrote steden, waaronder Alkmaar, is de Zonetaxi geïntroduceerd. De feestelijke lancering vond plaats in Hilversum, met onder andere de onthulling van één van de duidelijk herkenbare taxi's. De service is in het leven geroepen naar aanleiding van een eigen onderzoek. Daaruit bleek dat mensen het van en naar het station reizen als een obstakel zien. De Zonetaxi moet een betrouwbare service zijn die de drempel wegneemt, en een mooie aanvulling vormt op de OV-fiets. Andere Noordhollandse steden die deze service krijgen zijn onder andere Den Helder en Haarlem.

In tegenstelling tot de Treintaxi, die hier en daar nog rijdt, hoeft men deze taxi niet met anderen te delen. En in plaats van vooraf een kaartje te af te geven, wordt achteraf een automatische incasso verrekend. De kosten worden bepaald aan de hand van zones. Elke zonegrens ligt telkens twee kilometer verder van het startpunt. De Zonetaxi kost minimaal 7 euro. Daarvan is 3 euro het starttarief. Elke zone kost 4 euro, dus ook de beginzone. Er moet gereserveerd worden via de website zonetaxi.nl, maar binnenkort komt er ook een 'app' voor. Men kan tot een half uur van tevoren reserveren.

Alle taxibedrijven waar de NS mee samenwerkt zijn aangesloten bij KNV Taxi en moeten voldoen aan een aantal richtlijnen. De chauffeurs moeten hoffelijk zijn, voldoende stratenkennis hebben, de auto goed onderhouden en schoon houden. Eind 2013 moeten de taxi's rijden in 40 tot 45 steden. Er wordt vooral ingezet op steden waar veel met de trein gereisd wordt, en waar aansluitingen om het station te bereiken niet ideaal zijn. Er is op dit moment nog geen overlap met de Treintaxi.

De Zonetaxi is nu beschikbaar in de volgende steden: Alkmaar, Almere Centrum, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Helder, Ede-Wageningen, Eindhoven, Geldermalsen, Gouda, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Lelystad Centrum, Nijmegen, Roermond, Utrecht Centraal, Weert, Weesp, Zoetermeer, Zutphen.

Pin It
Bekeken: 1355x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/