Alkmaar, 08 november 2012. De Sint Matthiasschool krijgt een nieuw onderkomen in Alkmaar. Deze school kent een 'klas op wielen, maar of deze mee kan verhuizen is nog de vraag. Onderwijswethouder Mirjam Hamberg (SP) zal er alles aan doen om deze klas ook over te laten gaan de naar de Spieghelstraat. De wethouder beloofde dit aan gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling op woensdagavond. Er zit wèl een 'maar' aan. Aanpassing van een leslokaal moet in de begroting van de nieuwbouw passen. Mocht dat niet zo zijn, dan zal Hamberg ervoor zorgen de klas elders het centrum een onderkomen krijgt. Hiermee ging een door de PvdA, GroenLinks en D66 ingediende motie van tafel.

De 'klas op wielen' levert zorg en ondersteuning aan zeven kinderen met ernstige, meervoudige handicaps. Het bijzondere van het in september 2011 gestarte project is dat deze klas ondergebracht is bij een basisschool, zodat de leerlingen contact kunnen hebben met hun leeftijdsgenoten. Er kan gewoon samen gespeeld worden, en de kinderen kunnen met elkaar deelnemen aan activiteiten, lessen en kringgesprekken.

Pin It
Bekeken: 1429x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/