Alkmaar, 16 augustus 2012. De HuisVuil Centrale (HVC) begint de gevolgen van de economische recessie te voelen en moet reorganiseren. Omdat er minder gesloopt wordt en mensen spullen minder snel weggooien is het aanbod van afval gedaald. Daar bovenop komt een nieuwe manier van afschrijven waardoor de afschrijvingen over 2011 hoger uitvielen dan gepland. Het resultaat was een verlies van 11 miljoen euro over 2011. Het is nog niet bekend waar binnen HVC de klappen zullen vallen, het is een bedrijf met 10 vestigingen en 52 aandeelhoudende gemeenten en 6 waterschappen uit Noord- en ZuidHolland, Flevoland en Friesland. Maar wat al wel duidelijk is, is dat er 100 voltijdbanen geschrapt gaan worden.

Er werken 1100 mensen bij HVC en er zal geprobeerd worden om zoveel mogelijk mensen via natuurlijk verloop te laten afvloeien, maar gedwongen ontslagen zijn zeker niet uitgesloten. Er is ook een grote kans dat de bezuinigingsoperatie gevolgen heeft voor het prestitieuze plan voor de bouw van een biovergasser op de Boekelermeer. De grootste angst bij de deelnemende gemeenten is dat HVC de (lage) tarieven zal verhogen.

Pin It
Bekeken: 1564x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/