Alkmaar, 14 augustus 2012. De zomer in Nederland valt tot nu toe een beetje tegen. Dus moeten we allerlei b-activiteiten verzinnen. Dagjes naar het binnenzwembad, bezoekje aan een museum of het barbequevlees op de gourmetplaat. Allemaal leuk en aardig, maar wellicht weet u het straks even niet meer. Provadja weet het wel! Hier de weekagenda voor 23 tot en met 29 augustus.

Films

Le Prénom
Draait: Do. 23 augustus, vr. 24 augustus, za. 25 augustus, zo. 26 augustus, ma. 27 augustus, di. 28 augustus en wo. 29 augustus om 19.00 uur.

Anna, de vrouw van Vincent (popster Patrick Bruel), kan ieder moment bevallen. Vincent schuift bij zijn zus, zwager en jeugdvriend Claude aan voor het diner. In afwachting van de komst van Anna bespreken ze het toekomstige kind. Hoe zal het kindje gaan heten? Het antwoord ontlokt heel wat opschudding binnen de familie. Na de successen van Intouchables en Tous Ensemble wederom een heerlijke Franse komedie, in de stijl van Polanski's Carnage.

Play
Draait: Do. 23 augustus, ma. 27 augustus, di. 28 augustus en wo. 29 augustus om 20.00 uur.

Drie jongens van een jaar of twaalf worden midden in een groot winkelcentrum omringd door vijf knullen, de meesten net iets ouder. Wanneer een van hen zijn mobieltje pakt, begint het spel: die telefoon is van het jongere broertje van een van de belagers, stelt deze op hoge poten. Laten we het hem maar even gaan vragen. En zo begint een schijnbaar eindeloze, in real time gefilmde tocht van het centrum naar de buitenwijken, voortgedreven door de constant verschuivende groepsdynamiek. Gebaseerd op ware gebeurtenissen: een groep jongeren wist tussen 2006 en 2008 in Göteborg zo'n veertig andere kinderen te beroven op deze omslachtige maar geweldloze manier.

This Must Be The Place
Draait: Do. 23 augustus, vr. 24 augustus, za. 25 augustus, zo. 26 augustus, ma. 27 augustus, di. 28 augustus en wo. 29 augustus om 21.15 uur.

Cheyenne (Sean Penn) hoeft niets meer te doen. Hij kan teren op zijn vroegere successen als rockster in de jaren tachtig, hoewel hij een schuldgevoel heeft over diezelfde periode. Twee bandleden pleegden zelfmoord en Cheyenne rekent zichzelf dat aan. Als zijn vader op sterven ligt, vertrekt hij naar de Verenigde Staten, maar als hij aankomt is het te laat: zijn streng Joodse vader is inmiddels overleden. Een neef vertelt hem dat vader op zoek was naar de beul die hem in Auschwitz zo mishandeld heeft. Cheyenne stapt in de voetsporen van zijn vader en zet diens zoektocht voort. This Must Be the Place is een oorspronkelijke en onweerstaanbare tragikomedie.

Café De Flore
Draait: Vr. 24 augustus, za. 25 augustus en zo. 26 augustus om 20.00 uur.

Twee op het oog compleet van elkaar verschillende verhaallijnen worden op bijzondere wijze samengesmeed door regisseur Vallée (C.R.A.Z.Y.). Jacqueline (Vanessa Paradis) is alleenstaande moeder van Laurent, een jongetje met het syndroom van Down. Ze leven in het Parijs van de jaren '70. Aan de andere kant van de wereld volgen we Antoine, een zeer succesvolle DJ in het Montréal van nu. Beide verhaallijnen worden verbonden door het leven en de liefde.

Zomerfilms

The Iron Lady
Draait: Do. 23 augustus, za. 25 augustus, ma. 27 augustus en wo. 29 augustus om 14.30 uur.

'Onvergetelijke Meryl Streep als Margaret Thatcher'. The Iron Lady portretteert Margaret Thatchers leven. Als oude vrouw geplaagd door dementie, voert ze gesprekken over haar leven met haar overleden echtgenoot. Thatcher beziet haar opkomst in de jaren zeventig en haar aantreden als eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië tot en met haar aftreden in 1990. Dat macht een prijs heeft, ontdekte Thatcher ook.

The Descendants
Draait: Vr. 24 augustus, zo. 26 augustus en di. 28 augustus om 14.30 uur.

Matt King (George Clooney), vader van twee dochters, wordt gedwongen verleden en toekomst met andere ogen te bekijken als zijn vrouw betrokken raakt bij een ernstig bootongeluk. Op zijn eigen onbeholpen wijze tracht hij de relatie te herstellen met zijn dochters: de bijdehante Scottie en de opstandige Alexandra. Wanneer Alexandra hem vertelt dat haar moeder ten tijde van het ongeluk een verhouding had, verandert dit de wijze waarop Matt zijn leven en nalatenschap moet zien. Deze tragikomedie van regisseur/scenarioschrijver Alexander Payne (Sideways) kreeg vijf Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur.

Jeugdfilms

Kauwboy (9+)
Draait: Do. 23 augustus, za. 25 augustus, ma. 27 augustus en wo. 29 augustus om 14.00 uur.

Jojo van tien jaar oud heeft het niet makkelijk: Zijn moeder is weg, zijn vader heeft stemmingswisselingen en is soms agressief. Jojo belt soms stiekem met zijn moeder. Jojo sluit vriendschap met een kauw. Alleen mag die niet in huis komen van zijn vader, die houdt namelijk niet van dieren. Toch helpt de vogel Jojo en zijn vader verder in het leven. Tweemaal onderscheiden in Berlijn: Beste kinderfilm en Beste Debuut. Winnaar van Young Audience Award, een filmprijs door Europese kinderen toegekend. Een ontroerend en aangrijpend verhaal waar nog heel wat over na te praten valt, dus neem vooral je ouders mee.

Mijn Avonturen Door V. Swchwrm (6+)
Draait: Vr. 24 augustus, zo. 26 augustus en di. 28 augustus om 14.00 uur.

Een negenjarige jongetje wil schrijver worden. Niet 'zomaar' een schrijver, maar een 'schrijver van ongewone boeken, boeken waar mensen van omvallen.' Dat doet hij in het geheim, alleen zijn grootvader weet het. Want als je zoiets hardop zegt, word je het juist niet. Uiteindelijk hoopt hij in de smaak te vallen bij niemand minder dan de Koningin. Alleen de eerste zin, die alles zegt, die heeft hij nog niet gevonden. Gebaseerd op het boek van Toon Tellegen, met Georgina Verbaan en Hans Dagelet.

 

Pin It