Alkmaar, 12 augustus 2012.  Op 28 juni wist AZ te melden dat ze de 24-jarige middenvelder Donny Gorter hadden binnengehaald. Hij was vandaag de enige nieuwe naam in het basiselftal van AZ. Dat aantrad in de Amsterdam Arena om het nieuwe eredivisie-seizoen te beginnen tegen AJAX. Naast Gorter was het ook voor Victor Elm, broer van Rasmus Elm, het eredivisiedebuut bij de basis elf van AZ.
In de eerste helft liet AJAX duidelijk zien dat ze thuis speelden. Dit resulteerde in de negende minuut in een doelpunt van verdediger en international Gregory van der Wiel. Het lukte de Amsterdammers om de voorsprong mee te nemen naar de rust. In de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij, maar konden dit niet in de stand tot uiting brengen.
Na de rust lukte het AZ om snel de achterstand om te buigen in een voorsprong. Jozy Altidore wist in de eerste 5 minuten de bal twee keer in het net te werken. Ajax probeerde de gelijkmaker te produceren, maar had meer moeite met het team uit Alkmaar. AZ kreeg zelfs nog een kans op de 1-3. Ook Ajax kreeg in de persoon Daley Blind ook een goede kans om de stand gelijk te maken. Beide teams kwamen in deze situatie goed uit de verf, waardoor de wedstrijd vermakelijk werd om naar te kijken. Door goede wissels weet Ajax meer vat op de wedstrijd te krijgen. In de 83e minuut wist Lukoki op spectaculaire wijze de bal bij Sigthorsson te krijgen. Deze wist aanval positief af te ronden door de gelijkmaker te scoren. 2-2. In de laatste seconden wist Theo Janssen, begonnen op de bank, nog een schot te produceren, maar deze eindigde in het zijnet.
Door dit gelijkspel staat AZ in de middelste regionen van de eredivisie. Volgende week ontvangt AZ Heracles Almelo in het Alkmaarse AFAS Stadion.

Bekeken: 1458x