Alkmaar,11 april 2012.

AZ gaat een spannende tijd tegemoet. Het team van Gertjan Verbeek had genoten van een lang Paasweekend, nadat ze uitgeschakeld waren in kwartfinale van de Europa Leageau. Vandaag was het FC Twente die op bezoek kwam in het AFAS stadion. Voor het begin van de wedstrijd stond FC Twente op twee punten achter AZ. Met andere woorden, een belangrijke wedstrijd. Az liet meteen zien dat ze, waarschijnlijk, alle pijlen gericht hebben op een goed resultaat in de eindfase van de competitie. Na een hoekschop, in de derde minuut, kon Jozy Altidore de bal in het doel koppen. De Amerikaan zou een overtreding hebben begaan tijdens de aanval, maar scheidsrechter Vink, floot hier niet voor, dus de voorsprong was een feit. 1-0.  In het verdere verloop van de eerste helft was vooral AZ aanvallend bezig, maar het was FC twente die gelijk kon maken, in de 31e minuut, door een schot van Luuk de Jong. Beide teams hielden elkaar in evenwicht, zodat de eerste helft eindigde in een gelijke stand. 1-1.
Beide teams wilden aanspraak maken op de 'belangrijke' 3 punten en dat lieten ze ook zien aan het begin van de tweede helft, die net zo evenwichtig begon als de eerste helft eindigde. Dit bleef doorgaan, totdat AZ, via de combinatie Maher/Altidore, op voorsprong kwam. Jozy Altidore kon de bal langs Twente-keeper Boschker schieten na een goed opgezette aanval. 2-1. Vanaf dat moment werd de wedstrijd iets grimmiger. Dit resulteerde in meer overtredingen en blessurebehandelingen. In de 83e minuut moest Rasmus Elm van het veld gedragen worden met een serieuse blessure. Omdat AZ verzuimde een derde doelpunt te maken, werd de slotfase zeer spannend. Bajrami wist in de 90e minuut de gelijkmaker  te maken uit een rebound, nadat Esteban een eerste aanval mooi uit het doel wist te houden. 2-2. In de laatste minuten deed AZ heel hard zijn best om het winnende doelpunt te maken, maar kansen gingen over en naast, maar niet in het doel.
Door deze uitslag kan AZ de aansluiting met AJAX in de strijd om het landskampioenschap verliezen, Maar AJAX speelt later tegen SC Heerenveen. Aanstaande zaterdag staat weer een belangrijke wedstrijd te wachten, namelijk tegen PSV in Eindhoven. Dirk Marcellis zal de wedstrijd tegen zijn oude ploeg moeten missen, omdat hij vandaag een tweede gele kaart ontving.

Bekeken: 1394x