Donderdag is Team Alkmaar van de International Children's Games geëerd op het stadhuis. De aanwezigen - niet iedereen van de 17 deelnemers was aanwezig - werden toegesproken door sportwethouder Pieter Dijkman en burgemeester Piet Bruinooge. Ondertussen draaide op de achtergrond een diashow met foto's van de Games in Innsbruck, Oostenrijk.

Natuurlijk werd aangestipt dat de oogst van 16 medailles ongekend hoog was en dat Team Alkmaar het medailleklassement won, ondanks dat er maar op drie van de acht sporten deelname was. Dat het skiën onverwacht plakken opleverde werd ook benadrukt.

De burgemeester haalde één voor één de jonge talenten, of degenen die namens hen aanwezig waren, naar voren om hen te feliciteren en bloemen en een speakertje te overhandigen. De meeste aandacht kreeg natuurlijk schaatster Robin Groot. Zij won goud op al haar individuele onderdelen en ook nog brons op het onderdeel mixteams. Daarna werden alle andere atleten in het zonnetje gezet, ook degenen die geen plakken behaalden maar wel hun uiterste best deden.

Het officiële deel werd traditioneel afgesloten met een fotosessie op de trap, al was dat deze keer niet de grote trap voor het stadhuis, maar binnen.

Pin It