Na het succes van vorig jaar start is wordt de Makigame weer gespeeld op het VMBO van het Jan Arentsz in Alkmaar. Twee maanden lang worden leerlingen uitgedaagd om meer te bewegen, en om gezonder te eten en drinken. Dit alles staat onder leiding van de sportcoördinator van Alkmaar Sport en de sporttrainers van Tom van der Kolk.

Het hele schooljaar wordt op het Jan Arentsz met het project Maki gewerkt. Maki is gebaseerd op het landelijke project ‘VMBO in Beweging’. Eind vorige week vond de kick off van het project plaatsen startte ook de Makigame.

Met de Makigame leveren sportieve activiteiten en kookworkshops na schooltijd punten en goodies op. Tijdens school levert gezond eten en drinken punten op. Met de punten kun leerlingen individueel en met de klas leuke prijzen winnen. Het Makiteam van tien bovenbouwleerlingen deelt de punten uit.

Tijdens de kick-off konden korte workshops judo, karate, bootcamp, freerunning, slacklining en ‘groene smoothies maken’ gevolgd worden. Ook was er een stormbaan bij de school. Direct aansluitend startte de Makigame met de workshops.

De winnende klassen winnen een sportactiviteit op het zomerijs van De Meent bij Alkmaar Sport, een etentje bij restaurant Wereldwijd of een bowlinguitje met de klas.

Het Maki project omvat een intensieve samenwerking tussen Sportinstituut Tom van der Kolk (hoofdaanvrager en sportaanbieder), Alkmaar Sport, Omring, GGD, Sportservice Noord-Holland en creatief bureau Yocolo.

Pin It
Bekeken: 4095x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/