Alkmaar, 22 maart 2012. AZ is kanshebber voor landstitel, speelt in de kwartfinale van de Europa League en had vanavond de kans om zich te kwalificeren voor de finale van de KNVB-beker. PSV had zich afgelopen woensdag al geplaatst en Heracles Almelo was de bezoeker die AZ kon beletten de finale te halen.
De wedstrijd begon open en heel snel kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Everton. In de 20e minuut wist Adam Maher de gelijkmaker te scoren, snel gevolgd door de voorsprong van de schoen van Johann Berg Gudmundsson in de 22e minuut. De eerste helft kon beëindigd worden met een ruimere voorsprong, maar geen kans werd omgezet in een doelpunt.
In de tweede helft kwam AZ nog een paar keer dicht bij de 3-1, maar het was Quansah van Heracles die de gelijkmaker voor de Almeloërs scoorde. Om en om werden kansen gecreëerd, maar geen van beide ploegen wist het doel te raken. De 90 minuten werden beeindigd met een gelijks stand, wat betekende dat de teams zich op mochten maken voor een verlenging.
Vroeg in de eerste helft van de verlenging kreeg Erik Falkenburg een grote kans om op voorsprong te komen, nadat de verdediging van Heracles de bal verkeerd inschatte. De keeper kan het schot net keren. Ook Charlison Benschop kreeg in de 97e minuut een kans die net voorlangs het doel ging en de paal raakte. Ook Heracles kon proberen de gelijke stand door te breken toen de bal achter de AZ verdediging terecht kwam en de aanvaller niet buitenspel stond. Het schot eindigde in het publiek.
In minuut 110 wist Heracles met een doelpunt van Thomas Bruns de voorsprong  op het bord te zetten. AZ had toen nog 10 minuten om het tij te keren. AZ ging er vol voor, maar in de laatste minuut wist Heracles de 2-4 te scoren.
Dit verlies betekende het eind van het KNVB-beker avontuur. Op 8 april speelt Heracles Almelo de finale tegen PSV.

Bekeken: 1711x