Alkmaar, 18 maart 2012. Op zondagmiddag speelde AZ wederom de laatste wedstrijd van competitieronde tegen NAC Breda. Om 16:30 klonk het startsignaal in het AFAS stadion.
AZ begon sterk aan dit treffen en kwam veel voor het doel van NAC, hoewel de grootste kans in het eerste kwartier van NAC kwam via Kees Luijckx. Hij zag zijn schot dicht langs het doel van Esteban rollen. NAC verdedigde goed en zorgde ervoor dat AZ moeilijk een aanval kon opzetten. De eerste helft eindigde met een aantal kansen voor NAC, maar beide teams kwamen niet aan scoren toe.
In de tweede helft liet NAC zich meer zien en kwam steeds vaker voor het doel van AZ te staan. In het tweede kwartier van de tweede helft had NAC bijna voor kunnen staan, maar door goed optreden van keeper Esteban werd dit voorkomen. In het laatste deel van de wedstrijd was het vooral AZ de jaagde op de voorsprong. Vooral met afstandschoten op het doel van Ter Rouwelaar. Ook de keeper van NAC had een goede dag met het schoon houden van het net. Toen het eidnsignaal klonk stond de beginstand nog op het scorebord: 0-0.
Door dit resultaat heeft AZ nog steeds de koppositie in de Eredivisie, maar wordt op 1 punt gevolgd door Ajax en PSV op 2 punten. Aanstaande donderdag speelt AZ tegen Heracles Almelo in de halve finale van de KNVB beker.

Bekeken: 1554x