In een zeer goed bezette MTB Classic was het opnieuw Kay Pronk die op indrukwekkende wijze de overwinning behaalde. Evenals twee weken geleden ging hij donderdag direct aan de leiding om deze vervolgens niet meer af te staan. Alkmaarders Maurice Monch (2e), Michael Emmerik (3e), Hans Jansen (4e) konden de man uit Limmen evengoed niet bijhouden.

Zes debutanten namen deel, waaronder Alkmaarder Michiel Braak. Hij reed langs plaatsgenoot Vincent Spierings, twee weken geleden nog tweede, en ging op weg naar Thijs Bogaards (5e), eveneens Alkmaarder. Aan het begin van de slotronde reed hij echter lek.

Kees Pronk, vader van de winnaar, had nog meer pech: op slechts een paar honderd meter van de finish reed ook hij lek. Het jongerenklassement werd deze keer gewonnen door Kaj Apeldoorn uit Egmond-Binnen, die naast enkele routiniers ook clubgenoot Max van der Linden achter zich wist te houden. Complimenten waren er ook voor de enige vrouwelijke deelneemster; Janneke de Wit eindigde op een keurige 14de plaats. De waardecheque van Tweewielercentrum De Hoef ging deze keer naar Hans Jansen.

De volgende MTB Classic bij het Sportpaleis wordt donderdag 20 november om 20:00 uur gereden.

Pin It
Bekeken: 3291x