Steeds meer parkeerders maken gebruik van belparkeren, oftewel de mogelijkheid om met behulp van een app te betalen voor parkeren in Alkmaar. Met zo’n app wordt uitsluitend betaald voor de werkelijke parkeertijd. Bovendien wordt er geparkeerd aan de hand van het kenteken van de auto, dus is er geen kaartje van een parkeerautomaat meer nodig.

Wethouder Elly Konijn (D66): “Wie gebruik maakt van belparkeren, heeft optimaal gemak: niet meer in de rij voor een parkeerautomaat, niet meer vooraf hoeven te bedenken hoeveel parkeertijd je moet kopen, niet met een parkeerkaartje terug naar de auto lopen en geen stress om op tijd terug te zijn bij de auto. U kunt vanaf elke plek uw eindtijd wijzigen via de app.”

Wie toch liever bij de parkeerautomaat een kaartje wil kopen kan betalen met betaalpas en creditcard. Vanaf februari 2016 moeten parkeerders bij het betalen bij de automaat ook het kenteken van hun voertuig invoeren. Met muntgeld betalen voor parkeren kan alleen nog in de parkeergarages.

De gemeente heeft zich aangesloten bij Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV). Via de SHPV zijn in Nederland elf parkeeraanbieders actief: ANWB parkeren, MKB Brandstof, Multi Tank Card, My Order, Parkline, Parkmobile, SMS Parking, Sunhill, Yellowbrick, Parksen en Gosparc. Belparkeren loopt via een app van één van deze parkeeraanbieders. Het maakt niet van welke aanbieder de app wordt geïnstalleerd; alle apps zijn in Alkmaar bruikbaar.

Meer informatie is te vinden op www.alkmaar.nl/parkeren of www.shpv.nl.

Pin It
Bekeken: 4377x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/