Dinsdag is het brugdek van de Nelson Mandelabrug op zijn plaats getild. Het brugdek weegt dertig ton en de plaatsing ervan verliep zonder problemen. Het ontwerp van de brug is enig in zijn soort: de brug is gemaakt van lichtgewicht composiet van glasvezel en kunststof en werkt met ballastgewichten.

De Nelson Mandelabrug verbindt bedrijventerrein de Beverkoog met de N242 (Westerweg) in Heerhugowaard. In februari 2015 is  begonnen met de bouw. Eind februari 2016 moet de nieuwe brug klaar zijn.

De brug heeft een vrije doorvaarthoogte van 3.70 meter, en als de brug geopend is zelfs 4.90 meter. De totale kosten van de brug zijn 8,3 miljoen euro. Ondernemers springen voor zo'n 2,5 miljoen bij via de baatbelasting, de provincie draagt twee ton bij en de gemeente Alkmaar de rest.

Bij het ontwerp van de brug is vooral rekening gehouden met de duurzame ambities van de gemeente Alkmaar. De brug is gemaakt van licht materiaal. Hierdoor is minder energie nodig om de brug te openen. Ook worden er minder materialen gebruikt en  doordat het brugdeel gemaakt is van composiet is er minder onderhoud nodig. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 4112x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/