Nog voor het einde van dit jaar zullen de digitale radio- en televisieuitzendingen van Alkmaar Centraal niet alleen meer te zien en te horen zijn via het 'oude UPC kabelnetwerk' in Alkmaar, maar ook via het Ziggo kabelnetwerk en via de interactieve (of IP) televisieplatformen van KPN, XS4All, Vodafone en Tele2 in de de rest van de kop van Noord Holland.

De flink aan de weg timmerende omroep voldoet aan een aantal voorwaarden zoals die gesteld zijn door de belangenbehartiger voor lokale omroepen OLON. En dat werpt nu zijn vruchten af. Het heeft de OLON er toe doen besluiten Alkmaar Centraal en een aantal andere omroepen die aan dezelfde voorwaarden voldoen,  een voorkeurspositie te gunnen waar het gaat om het verspreiden van de uitzendingen via een nieuw distributieplatform.

Dat platform heet de MediaHub en zorgt ervoor dat alle pakketaanbieders kunnen beschikken over het signaal van onder andere Alkmaar Centraal. Alkmaar Centraal is daarmee straks de enige lokale omroep in de regio die ook via de andere platformen te zien en te horen is. "Dit is natuurlijk fantastisch. Het was af en toe best frustrerend om mensen die via bijvoorbeeld KPN of Tele2 onze uitzendingen wilden volgen te moeten teleurstellen", zo meldt directeur Richard van der Veen. "We zijn al weer een tijdje geleden vol overtuiging achter de nieuwe koers van de OLON gaan staan en dat was op sommige momenten best een uitdaging. Het is dan fijn om te merken dat die inspanning gewaardeerd wordt".

Deze week wordt als eerste stap de uitzendinstallatie van Alkmaar Centraal verplaatst en aangepast, daarna volgt een aanpassing van de 'distributieroute' van het signaal. Vervolgens is het de beurt aan de pakketaanbieders om het signaal in te passen in de verschillende pakketten. Het hele proces moet voor het einde van het jaar afgerond zijn.

Pin It
Bekeken: 3704x
https://ee.itk.ac.id/data/