Zaterdag 31 oktober gaat GroenLinks Alkmaar op pad in Alkmaar om bewoners te informeren over de internationale klimaatconferentie in Parijs. De klimaattop vindt plaats van 30 november tot en met 11 december. Tijdens deze grote conferentie moeten de wereldleiders maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat de temperatuur op aarde niet meer dan twee graden zal stijgen.

Deze zaterdag  houdt GroenLinks verschillende acties in de stad. Zo worden in de Langestraat bewoners geïnterviewd over over het milieu in hun omgeving en worden er flyers met informatie over de klimaatconferentie uitgedeeld. Ook kunnen bewoners meedoen met de landelijke fotoactie van GroenLinks, waarbij zij hun favoriete natuurbeleving (“#Parismoments”) kunnen insturen. In de bibliotheek op het Canadaplein wordt tot slot om 15.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden.

Christian Braak, fractievoorzitter van GroenLinks Alkmaar, licht toe wat GroenLinks wil voor het milieu en de leefomgeving van Alkmaar. Bezoekers kunnen onder leiding van Coen van Pruissen, docent aardrijkskunde, onderzoeken wat klimaatverandering betekent voor Nederland als er onvoldoende maatregelen genomen worden en de aarde verder opwarmt.

Milieuonderzoeker Arjan Hensen geeft uitleg over de fijnstofmetingen in Nederland en Alkmaar Tot slot zullen Alkmaarders vanuit verschillende organisaties die betrokken bij het milieu vertellen op welke wijze hun organisatie bijdraagt aan het doel om de uitstoot van CO2 te verminderen.

Meer informatie is te vinden op www.alkmaar.groenlinks.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It
Bekeken: 3512x