Donderdag vond een commissievergadering plaats over het voorstel van het college om de procedurefout rond het crematorium wat aan de Meerweg gebouwd zou worden te herstellen. Hiervoor moest de gemeenteraad een definitieve verklaring van geen bedenkingen afgeven, die hoort bij de omgevingsvergunning. Hoewel de coalitie graag had gewild dat de verklaring tijdens deze vergadering al afgegeven zou worden is dat niet gelukt.

De gemeente heeft vorig jaar een omgevingsvergunning voor het crematorium verleend, maar nooit een definitieve versie van een verklaring van geen bedenkingen opgesteld. De rechter oordeelde begin juni daarom dat de vergunning ingetrokken moest worden.

De coalitie was van mening dat de rechter alleen op basis van het ontbreken van de verklaring de omgevingsverguning ongedaan had gemaakt. Alle andere punten van het plan om een crematorium te bouwen waren wel goedgekeurd. Ook Leefbaar Alkmaar wilde voor de afgifte van de verklaring stemmen.

De oppositie protesteerde. Zo stipte BAS-raadslid Willem Peters nog even aan dat er al een crematorium in Heerhugowaard en een natuurbegraafplaats bij het Geestmerambacht in Langedijk is.

GroenLinks-raadslid Christian Braak wees de gemeenteraad erop dat er acht jaar gewerkt is aan een structuurvisie waarin staat dat de Egmondermeer behouden blijft als weidegebied. Hij kreeg bijval van PvdA-raadslid Leo van Etten. Die kreeg overigens op zijn beurt te horen dat de PvdA vorig jaar nog instemde met het verlenen van de vergunning.

Tijdens volgende raadsvergaderingen zal verder worden gesproken over de verklaring van geen bedenkingen voor het crematorium.

Pin It
Bekeken: 5140x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/