Alkmaar, 30 augustus 2011. Moet Alkmaar voor het bezoek van de Koningin nog wachten tot 8 oktober, vandaag is Prinses Máxima in de kaasstad. Ze bezocht vanochtend het eerst Oranje Huis in Overdie. Het Oranje Huis is een Blijf-van-mijn-lijf huis maar volgens de nieuwe opzet: niet geheim, verborgen en beperkt in opzet, maar open en bloot midden in de buurt en voor het hele gezin dat te maken krijgt met huiselijk geweld. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat partner- en gezinsgesprekken juist tot  de doorbraak in de geweldspiraal kunnen leiden. Mocht de situatie dat niet toelaten kan voor extra veiligheid worden uitgeweken naar andere locaties. De bewoners van het Oranje Huis worden ook aangemoedigd om naar buiten te gaan en activiteiten in de buurt te ondernemen.

Een totaal andere aanpak dan het verstoppen en verbergen uit de oude aanpak. Prinses Máxima kreeg een rondleiding van directeur-bestuurder Van den Brink en ze sprak met bewoners en medewerkers. Vanuit diverse landen is interesse getoond in deze nieuwe aanpak van huiselijk geweld.

Pin It
Bekeken: 3295x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/