De waterpolodames van DAW hebben zaterdagavond de overwinning, na een goede eerste helft, door de vingers laten glippen. Donk 3 ging zegevierend terug naar Gouda met een 6-7 uitslag.

DAW ging voortvarend van start en liep vanaf een 3-2 voorsprong in het eerste kwart uit naar 5-3 in het tweede. Het derde kwart verzilverde Saskia Kansen de derde overtalsituatie tot dan toe. Het was meteen ook haar derde doelpunt.

Na deze 6-3 stand kon de thuisploeg geen potten meer breken. Er werd niet scherp genoeg geschoten en twee keer werd niet gescoord terwijl een tegenspeelster een tijdstraf uitzat. Donk 3 wist langszij te komen en met 6-6 werd nogmaals gescoord. Onterecht volgens DAW, dat niet begreep waarom de scheidsrechter een aanvallende fout door de vingers zag, maar het team erkent dat het niet op een dergelijk moment had hoeven aankomen.

In de Bond 2e klasse A staat DAW na twee verloren wedstrijden zo goed als onderaan.

Bekeken: 3136x