Zondag speelde de Alkmaarse Rugby Club thuis tegen The Pigs uit Arnhem. De wedstrijd begon een half uur te laat door een tijdelijk afgesloten Wijkertunnel, maar dat bleek uitstel van executie: The Pigs werden geslacht met 73-0.

Na 10 minuten kwam Alkmaar op 5-0, toen Barney Earl na een 5 yards scrum in de hoek afrondde. David Dekker scoorde de uiterst lastige conversie voor 7-0. Even later kwam Kenny Kolk als extra man mee en maakte een try, die Dekker ook converteerde. Na een luwte scoorde Barney Earl opnieuw een geconverteerde try met een lange sprint langs de zijlijn (21-0). Shane den Heier zette de ruststand op 26-0 en pakte zo het bonuspunt dat bij de vierde try hoort.

In de tweede helft ging het hard. 'Man of the Match' Wytze Vader zette de stand op 40-0 met twee try's en Roy van Rijn, Barney Earl (54-0) en Cristian Koop zorgden voor een 60+ score. Koop raakte bij zijn try licht geblesseerd, maar scoorde voor zijn wissel nogmaals, waarna Barney Earl de eindstand bepaalde op 73-0.

Met deze grote score staat Alkmaar weer op de eerste plaats in de competitie.

Op foto: Barney Earl, Kenny Kolk, Cristian Koop.

Bekeken: 3749x