Hoewel over de toekomst van Sportpaleis Alkmaar lange tijd onzekerheid bestond zijn de baanwielrenners inmiddels verzekerd van nog minimaal twintig jaar baansport op de Alkmaarse wielerbaan. De nieuwe exploitant van de baan, Alkmaar Sport, startte 5 september met het nieuwe baanwielrenseizoen. Een verbouwde horeca met uniek uitzicht op de baan en goed georganiseerde samenwerking met partner Alcmaria Victrix zullen naar verwachting dit seizoen een grote impuls voor de baan betekenen.

Met de komst van Alkmaar Sport zijn de eerste veranderingen meteen al zichtbaar in Sportpaleis Alkmaar. In samenwerking met De Henry’s Groep, de nieuwe horecapachter van het complex, wordt de horeca flink verbouwd. Zo is er een doorgang gecreëerd van de horeca naar de wielerbaan, waardoor het nu mogelijk is te genieten van een hapje en drankje terwijl de baanwielrenners letterlijk langs je heen vliegen. Daarnaast is de bestaande horecaruimte onder handen genomen en is de gehele uitstraling veranderd.

Wielrenvereniging Alcmaria Victrix en Alkmaar Sport zijn beide blij met het partnerschap dat zij zijn aangegaan. De vereniging geeft aan dat zij zich nu kan focussen op haar ultieme passie; het fietsen in verschillende disciplines. Zo gaat Alcmaria Victrix wekelijks verschillende trainingen voor de jeugd en volwassenen aanbieden die open staan voor baanwielrenners uit de hele regio. Naast de trainingen worden dit jaar meerdere wedstrijden georganiseerd, zoals Nederlandse Kampioenschappen en de populaire koppelkoersen op dinsdagavond. Ook gaat de vereniging op het omliggende mountainbikeparcours trainingen en wedstrijden verzorgen voor de jeugd en de senioren.

Het baanwielrennen in Alkmaar heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen, onder andere dankzij de prestaties van de baanselectie op de Olympische Spelen. Alkmaar Sport, Henry’s Groep en Alcmaria Victrix verwachten dan ook dat de komende tijd veel sporters en bezoekers nieuwsgierig zijn geworden naar deze sport.

Pin It
Bekeken: 4193x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/