Het Veneetse Eiland werd maandagochtend vroeg opgeschrikt toen een arrestatieteam een hoekhuis binnenviel en daarbij explosieven gebruikte voor de rolluiken voor een deur en een keukenraam. Dit meldt het NHD. Uiteindelijk bleek de gezochte man niet aanwezig bij de bewoner.

Diverse omwonenden waren teleurgesteld dat het niet om de bewoner zelf ging. Zij vertelden het NHD dat de bewoner mensen treitert, intimideert, bedreigt, een gewelddadige reputatie heeft en zijn vrouw mishandelt. 's Nachts zou hij auto's bekrassen. Hij zou zichzelf als een Willem Holleeder zien.

Met een man of tien zaten ze al eens bij woningcorporatie Van Alckmaer Wonen om beklag te doen. Die kan niet meer doen dan onderhandelen zonder een aangifte, maar hij zou slinks genoeg is om nét niet te ver te gaan.

De bewoner sprak later het dagblad over de traumatische ervaring. Hij had om 4:10 uur koffie met een buurman gedronken. Niet veel later schrok hij wakker door explosies en keek al snel in licht en de loop van een automatisch wapen. Daarna volgden meer knallen en meer agenten. Een ravage achterlatend vertrok het arrestatieteam weer, gewone agenten kwamen binnen, boden excuses aan en gingen ook.

De bewoner herkent zich niet in de de beweringen van omwonenden en ontkent de aantijgingen. Zijn buren zouden die ochtend nog allemaal bij hem op de koffie geweest zijn.

Pin It
Bekeken: 5502x
https://ee.itk.ac.id/data/