‘Afval scheiden: dat is Kaassie!’ Zo heet de nieuwe afvalcampagne van gemeente Alkmaar, die maandag feestelijk startte. Met onder meer afvalambassadeurs en een afvalspel tussen twee basisscholen die, samen met twaalf andere scholen, een lespakket rond voorkomen en scheiden van afval benutten.

De aftrap had een sportief karakter, want, om met wethouder Afvalinzameling Jan Nagengast te spreken: "Als je eenmaal begint met scheiden van afval, wordt het een sport om zo min mogelijk restafval over te houden. En dat is vaak vrij eenvoudig." Daar sluiten de maandag onthulde slogan en opzet van de campagne op aan.

'Afval scheiden: dat is Kaassie’ richt zich vooral op het gemak van voorkomen en scheiden van afval, met filmpjes, tips en verrassende inzichten. Meer wordt duidelijk via onder meer de Stadskrant, de Uitkomst, websites, advertenties en social media. En niet te vergeten via de afvalwagens van Stadswerk072.

Met het afvalbeleidsplan dat de gemeenteraad 25 februari vaststelde komen er rolcontainers voor meerdere soorten afval aan huis en ook meer ondergrondse containers voor restafval. De komende vier jaar komen alle 21 wijken en dorpen aan de beurt, te beginnen in Graft-De Rijp en delen van Alkmaar Noord.

Het doel is om het afvalscheidingspercentage in de gemeente binnen vier jaar van 48 naar 60% te brengen. Ambitieus, maar reëel volgens wethouder Nagengast: "Het is vooral een kwestie van doen. Dat ervaren steeds meer Alkmaarders. En dat is goed nieuws omdat in afval herbruikbare grondstoffen zitten. Daar worden mooie producten van gemaakt. Doe met ons mee en ga nog beter afval scheiden. Dat is Kaassie!"

Meer informatie op datiskaassie.nl.

Pin It
Bekeken: 4297x
https://ee.itk.ac.id/data/